20 maja 2013

Sałatka z gruszką

Witajcie kochani:)

Jakoś tak się składa, że ostatnio mało co dziergam. To okropnie długie zimno, jakie się u nas utrzymywało negatywnie się na mnie odbiło i mnie zniechęciło... Macie sposób na to co zrobić, żeby się człowiekowi chciało, tak jak się nie chce? Pochłania mnie także projekt kosmetyczny - tutaj. W dodatku, kiedy się tak wczytałam cóż to my na siebie nakładamy (używając tradycyjnych kosmetyków), włosy mi się na głowie zjeżyły. W związku z tym w naszej rodzinnej kosmetyczce robię mega rewolucję i przechodzimy na naturę:) Mam jednak nadzieję, że wkrótce powrócę do działania, choć powoli zaczynam się szykować do kolejnego wyjazdu:)
A dziś przychodzę do Was z sałatką. Jak zawsze - nie trudna do wykonania. Ale też nie każdemu podejdzie, bo to takie słodko-konkretne coś, jak w tytule:)

Składniki:

  • główka sałaty lodowej,
  • twarda gruszka lub dwie małe,
  • ser Brie - ja używam light, choć oczywiście  to nie ma znaczenia,
  • uprażone płatki migdałów,
  • rodzynki
Sos:
  • oliwa z oliwek,
  • ocet balsamiczny,
  • tyci soli, pieprz
Wszystkie składniki kroimy w kostkę, płatki migdałów prażymy na małym ogniu na patelni (bez tłuszczu) i dodajemy do reszty składników. Składniki sosu mieszamy w szklance i dodajemy do sałatki. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na ok. 1h, aby sałatka się przegryzła.


Pozdrawiam Was serdecznie i życzę smacznego:)

dostępne też na Przepis na Kobietę