20 maja 2016

Pasta z awokado

Witajcie,

Tak, tak - znowu odkurzam Zakątek i tym oto sposobem, przedstawiam Wam przepis na Pastę z awokado.
Prawda jest taka, że dla mnie samo awokado jest malo zjadliwe, ale w paście smakuje wyśmienicie. Przekonajcie się sami...


  • dojrzale awokado,
  • 1 jajko ugotowane na twardo,
  • 2 lyżki soku z cytryny,
  • 1 szalotka,
  • 20 dag jakiegoś twarożku lub serka,
  • szczypta czosnku granulowanego,
  • ew. sol, pieprz do smaku


Miąższ awokado rozgniatamy widelcem i skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko także rozgniatamy widelcem. Pokrojoną cebulkę dodajemy do awokado i jajka. Następnie całość mieszamy z serkiem i doprawiamy, według potrzeby, solą, czosnkiem i pieprzem. Gotowe!



Jemy i podajemy z ulubionym pieczywem :)
Smacznego!